Disse påskeæg med friskpresset appelsinsaft og kanel er bare så gode, at jeg må dele dem med dig.
Som sundheds- og urteterapeut har jeg erfaring med, at den rigtige ernæring og tilskud af gode urter kan gøre en stor forskel i forhold til undgå sygdom eller minimere de symptomer, vi har, hvis vi allerede er syge.
Derfor har jeg udviklet forskellige opskrifter, som gør en forskel for den krop, som ikke er i balance. Sådan blev min egen unikke urtesalt skabt og sådan kom også de glutenfrie opskrifter til.
Denne opskrift på lækre og sunde påskeæg har dog ikke noget specifikt sundhedsvirke. Men… ingen regel uden undtagelse. Når det er sagt, så må jeg tilstå, at alle ingredienser er omhyggeligt udvalgt med henblik på sundhed og god smag.
Fibre, fedt og protein i nødder, mandler og de tørrede frugter giver en forholdsvis langsom stigning af blodsukkeret. Nødder og mandler indeholder gode fedtstoffer. Appelsinsaften giver et lille skud ekstra C-vitamin og er samtidig også en god antioxidant. Kanel regulerer blodsukkeret på fortrinlig vis og giver en dejlig smag sammen med vaniljesukker. Her får du opskriften.
Sunde påskeæg med appelsin og kanel
100 g mandler
100 g hasselnødder
100 g abrikoser
100 g dadler
50 g kokos
1 tsk vaniljesukker
1 tsk ægte kanel (Ceylon-kanel)
1 drys havsalt
Saft af ½ appelsin
Alle ingredienser kommes i en foodprocessor og blandes sammen – så fint eller groft, som du ønsker det. Tilsæt appelsinsaften og form dem til påskeæg og overtræk med en god mørk chokolade. Pynt med kokosmel, hakkede nødder, hvid chokolade eller tørrede bær.
God fornøjelse og Glædelig påske
TIP: Form kugler i stedet for påskeæg og rul dem i groft kokosmel. Kokoskuglerne kan også bruges som en sund forkælelse, som dessert, til teen eller i madpakken.