Prøv disse lækre glutenfri havreboller med tranebær
Disse lækre glutenfri havreboller kan spises af hele familien, og der er ingen grænser for, hvor meget du kan variere indholdet af for eksempel bær, chokolade og krydderier.
At spise glutenfrit i hverdagen kan godt være en udfordring, fordi det kan være vanskeligt at undgå gluten i færdigproducerede varer. Derfor giver det god mening at lave mange af de daglige basis fødevarer selv. Kig på emballagen på de glutenfri og andre produkter du køber og lad dig inspirere af de opskrifter, der mange gange findes på poserne.
Denne opskrift på glutenfri havreboller er videreudviklet med udgangspunkt i opskriften på en pose med økologisk havremel.
God fornøjelse med bagningen.
Opskrift på glutenfrie havreboller med tranebær
Der bliver cirka 10 boller af denne opskrift
15 g loppefrøskaller eller cirka 4 spsk
4 dl koldt vand
1 dl kogende vand
300 g glutenfri havremel
100 g glutenfri havregryn
1 tsk bagepulver
1½ tsk havsalt
50 g tranebær
7 hele kardemommekapsler, kun det knuste indhold
Du kan også bruge 1 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
Kom loppefrøskaller i vandet og pisk det godt sammen
Tilsæt havremel, havregryn, bagepulver, salt, tranebær og kardemomme
Dejen skal være klistret
Formes til cirka 10 boller og sættes på en bageplade
Bages ved 200 grader i cirka 40 minutter
TIP
Tilsæt 50 g groft hakket mørk chokolade. Rosiner kan bruges i stedet for tranebær.
Prøv også med forskellige krydderier som f.eks. kanel, koriander og hyben.
Bollerne kan fryses.
Se også Ulrikkes egen opskrift på glutenfrit kernebrød.
Du kan læse mere om gluten og glutenallergi på dette link.
Billede af kardemommeblomst af Stephantom via Wikimedia Commons,
anvendt under CC BY-SA 3.0. Link til det originale billede
Udsnit af billede af kardemommekaspler af Aviatorjk via Wikimedia Commons,
anvendt under CC BY-SA 4.0. Link til det originale billede
CC BY-SA 3.0
CC BY-SA 4.0
GFDL